Zwembaden Limburg Met Glijbanen | 10 Plekken Op Een Rijtje!


zwembaden limburg met glijbanen

Een vrije dag van school, werk of je hebt vakantie: een ideaal moment om naar een zwembad te gaan! Zwembaden in Limburg zijn er in allerlei soorten en maten, met en zonder glijbanen. Uiteraard maken glijbanen een zwembad een stuk leuker, met name voor de kids!

Dus…

…Wat zijn zwembaden in Limburg met glijbanen?

Zwembaden Noord-Limburg met glijbanen:

  • Aqua Mundo Limburgse Peel
  • Aqua Mundo Heijderbos
  • Laco Sportcentrum Venray
  • Zwembad De Schatberg
  • Zwembad De Berkel Horst

Zwembaden Zuid-Limburg met glijbanen:

  • Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua Gulpen
  • Zwembad Hoensbroek
  • Subtropisch Zwemparadijs De Lommerbergen
  • Zwembad Steinerbos
  • Geusseltbad Maastricht

In deze blog worden vijf zwembaden in Noord-Limburg met glijbanen en vijf zwembaden in Zuid-Limburg met zwembaden genoemd. Veel zwem- en glijplezier!

Zwembaden Noord-Limburg Met Glijbanen

Hieronder zie je een lijst van vijf zwembaden met glijbanen in Noord-Limburg.

zwembaden Noord-Limburg met glijbanen

1. Aqua Mundo Limburgse Peel

Aqua Mundo Limburgse Peel is een zwembad met glijbanen in Noord-Limburg. Het zwembad maakt onderdeel uit van vakantiepark Center Parcs Limburgse Peel, gelegen in America. Het zwembad bestaat uit een golfslagbad, kinderbad, buitenbad en stroomversnellingsbad.

Hoeveel glijbanen heeft Aqua Mundo Limburgse Peel zwembad in Noord-Limburg?

Het zwembad heeft twee glijbanen. De eerste glijbaan in Aqua Mundo Limburgse Peel is een lange kronkelende waterglijbaan voor mensen vanaf 8 jaar. De tweede glijbaan is een kleine kinderglijbaan in kinderbad ‘Octopus Rots’ voor kinderen vanaf 3 jaar.

Hoeveel kost zwembad Aqua Mundo Limburgse Peel?

Een dagticket bij Aqua Mundo Limburgse Peel verschilt per datum in prijs. Echter ligt de gemiddelde prijs tussen de 16 en 18 euro. Kinderen die een studiedag hebben kunnen al voor 12 euro een dagticket scoren als ze een geldig bewijs laten zien. Een andere optie is om een zwemticket van 4 uur toegang te kopen. Deze kost gemiddeld 14 euro.

2. Aqua Mundo Heijderbos

Aqua Mundo Heijderbos is een van de gaafste zwembaden met glijbanen in Limburg! Het zwembad maakt onderdeel uit van vakantiepark Center Parcs Heijderbos, gelegen in Heijen. Het zwembad bestaat uit een golfslagbad, een snorkelbad, een kinderbad, een buitenbad en meerdere bubbelbaden.

Hoeveel glijbanen heeft Aqua Mundo Heijderbos zwembad in Noord-Limburg?

Aqua Mundo Heijderbos heeft zeker vier glijbanen met mogelijkheden voor iedere leeftijd! Ten eerste heeft het kinderbad een glijbaan voor kleine kinderen. Ten tweede heeft het een lange kronkelende waterglijbaan voor kinderen vanaf 5 jaar.

Als derde heeft Aqua Mundo Heijderbos een hele originele waterglijbaan, namelijk een glijbaanrace. De race bestaat uit twee gesplitte glijbanen naast elkaar, waardoor je tegen je vriend, familielid of een ander persoon een wedstrijdje kunt doen! Kinderen vanaf 8 jaar mogen deze glijbaan betreden.

Ten slotte heeft het Aqua Mundo Heijderbos zwembad een hele gave wildwaterbaan dat kinderen vanaf 5 jaar mogen betreden. Het is een brede glijbaan dat voor een gedeelte ook outdoor is, wat het extra leuk maakt!

Hoeveel kost een ticket voor zwembad met glijbanen in Noord-Limburg Aqua Mundo Heijderbos?

Bij zwembad Aqua Mundo Heijderbos kun je kiezen tussen een dagkaart of een avondkaart. Een dagkaart zit gemiddeld tussen de 27 en 32 euro, afhankelijk van de specifieke datum. Een avondkaart schommelt tussen de 18 en 21 euro. Bekijk de site voor de actuele prijzen.

3. Laco Sportcentrum Venray

Het derde zwembad met glijbanen in Noord-Limburg is Laco Sportcentrum Venray. Het zwembad in Limburg bestaat uit een recreatiebad, bubbelbad, wedstrijdbad en een glijbaan waar je lekker tot verkoeling kunt komen.

Hoeveel glijbanen heeft zwembad Laco Sportcentrum Venray?

Het zwembad heeft 1 glijbaan die te vinden is achter het recreatiebad. Het is een lange kronkelende waterglijbaan die van binnen donker is. Het is een leuke glijbaan voor kinderen.

Hoeveel kost een dagticket bij zwembad Laco Sportcentrum Venray?

Een dagticket kost 9 euro waarmee je toegang krijgt tot het zwembad. Bekijk de site voor de actuele prijzen.

4. Zwembad De Schatberg

Vakantiepark De Schatberg in Noord-Limburg beschikt over een leuk zwembad met glijbanen waar je gezellig met je familie en vrienden kunt zwemmen. Het zwembad met glijbanen in Limburg bestaat uit een binnenbad, buitenbad, zwemmeer, waterspeeltuin en diverse leuke glijbanen!

Hoeveel glijbanen heeft zwembad met glijbanen De Schatberg in Noord-Limburg?

Zwembad De Schatberg heeft 4 glijbanen. In het binnenbad en buitenbad is allebei een lange kronkelende glijbaan te vinden waar je lekker vanaf kunt glijden. Bovendien is er binnen nog een peuterbad met een kleine glijbaan te vinden en buiten een speelparadijs met een glijbaan voor jongere kinderen.

Hoeveel kost een dagticket bij zwembad met glijbanen De Schatberg in Noord-Limburg?

Een dagticket om te zwemmen kost €7,50. Echter is de entree voor kinderen van 2 jaar en jonger gratis. Bekijk de site voor actuele informatie over prijzen.

5. Zwembad De Berkel Horst

Zwembad De Berkel in Horst heeft een binnenbad met een glijbaan om even lekker tot rust te kunnen komen. Het is minder massaal dan de subtropische zwemparadijzen zoals Aqua Mundo, wat voor sommige mensen juist heel fijn kan zijn!

Hoeveel glijbanen heeft zwembad De Berkel Horst?

Het zwembad heeft één blauwe glijbaan in het binnenbad waar je vanaf kunt glijden. Het is een vrij simpele glijbaan in vergelijking met glijbanen van subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo.

Hoeveel kost een losse dagticket om te zwemmen bij zwembad De Berkel Horst?

De prijzen voor een losse dagticket verschillen per leeftijd. Kinderen van 0 t/m 3 jaar betalen slechts €1,25. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €4,25 en kinderen ouder dan 13 jaar betalen €5,45. Houd echter de site in de gaten voor de actuele prijzen!

Zwembaden Zuid-Limburg Met Glijbanen

Hieronder zie je een lijst van vijf zwembaden in Zuid-Limburg met glijbanen.

Zwembaden zuid-limburg met glijbanen

1. Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua Gulpen

Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua Gulpen behoort tot een van de mooiste zwembaden in Zuid-Limburg met glijbanen. Het zwemparadijs bestaat uit verschillende binnenbaden, een buitenbad en heel veel glijbanen!

Hoeveel glijbanen heeft Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua Gulpen?

Maar liefst 9! In het buitenbad zijn 2 glijbanen en binnen zijn er 7. De glijbanen in het binnenbad bestaan uit een wildwaterbaan, familieglijbaan, snelle glijbaan en meerdere peuterglijbanen.

Hoeveel kost een dagticket voor het zwembad in Zuid-Limburg met glijbanen Mosaqua?

Een dagticket bij Mosaqua kost €12,95. Kinderen tot 3 jaar betalen echter slechts €3,95. Volwassenen van 65 jaar en ouder en gehandicapten betalen ook iets minder, namelijk €10,95. Bekijk de site voor een volledig prijsoverzicht.

2. Zwembad Hoensbroek

Het tweede zwembad in Zuid-Limburg met glijbanen is zwembad Hoensbroek. Het is een relatief nieuw zwembad aangezien het oude bestaande zwembad Otterveurdt is gerenoveerd. Het zwembad in Limburg met glijbanen bestaat uit

Hoeveel glijbanen heeft zwembad Hoensbroek?

Het zwembad in Limburg telt maar liefst twee grote glijbanen waar alle recreatieve zwemmers gebruik van mogen maken!

Hoeveel kost een dagticket voor het zwembad in Zuid-Limburg met glijbanen Hoensbroek?

Een dagticket voor zwembad Hoensbroek kost gemiddeld 9 euro. Hiermee kun je op woensdag en in het weekend vrijwel de gehele middag zwemmen! Op de andere dagen zijn de tijden iets korter, omdat de zwembaden dan voor andere doeleinden gebruikt worden zoals banenzwemmen of andere trainingen. Bekijk de site voor alle openingstijden en prijzen!

3. Subtropisch Zwemparadijs De Lommerbergen

Subtropisch zwemparadijs De Lommerbergen is een zwemparadijs in Limburg dat onderdeel uitmaakt van Landal Greenparks. Het zwemparadijs bestaat uit verschillende binnenbaden, een buitenbad, bubbelbaden, glijbanen en meer!

Hoeveel glijbanen heeft subtropisch zwemparadijs De Lommerbergen in Limburg?

Het zwembad De Lommerbergen in Limburg heeft zeker zes glijbanen! In het junglebad dat voornamelijk voor kinderen is bedoeld zijn twee glijbanen te vinden: één korte wildwaterbaan en één discoglijbaan. Daarnaast is er binnen nog een lange donkere kronkelende glijbaan te vinden en een duoglijbaan. De duo glijbaan bestaat uit twee glijbanen naast elkaar, waardoor je kunt racen tegen een ander persoon!

Hoeveel kost een dagticket voor zwemparadijs met glijbanen De Lommerbergen in Limburg?

Een dagticket voor zwemparadijs met glijbanen De Lommerbergen in Limburg kost gemiddeld 16 tot 18 euro voor een volwassene. Voor een kind van 2 t/m 12 jaar betaal je ongeveer 14 euro. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Bekijk de site voor de actuele prijzen!

4. Zwembad Steinerbos

Het vierde zwembad in Zuid-Limburg met glijbanen is zwembad Steinerbos. Het is een zwembad in Limburg met glijbanen, gelegen in Stein. Het zwembad bestaat uit een binnenbad, peuterbad en buitenbad.

Hoeveel glijbanen heeft zwembad Steinerbos?

Zwembad Steinerbos heeft binnen slechts een peuterglijbaan in het peuterbad. In het buitenbad is er wel een grote familieglijbaan en nog meerdere kinderglijbanen waar je vanaf kunt glijden!

Hoeveel kost een dagticket voor zwembad Steinerbos?

Voor slechts 9 euro krijg je toegang tot het gehele Steinerbos belevenispark, inclusief een gratis frietje! Het binnenbad is alleen op zondag open voor recreatieve zwemmers. Het binnenbad sluit zodra het buitenbad open gaat om tijdens mooi weer lekker te kunnen zwemmen! Bekijk de site voor de actuele prijzen en informatie!

5. Geusseltbad Maastricht

Het Geusseltbad in Maastricht in Zuid-Limburg is een modern zwemcomplex dat uitgebreide faciliteiten heeft, zoals een wedstrijdbad, recreatiebad met glijbanen, instructiebad en een welnesscentrum. Een belangrijk kenmerk van het zwemcomplex is dat ze duurzaamheid nastreven door energiezuinige technieken te gebruiken.

Hoeveel glijbanen heeft zwembad Geusseltbad in Maastricht?

Het Geusseltbad in Zuid-Limburg heeft 1 brede glijbaan in het recreatiebad en een kleine peuterglijbaan.

Hoeveel kost een dagticket voor het zwembad in Zuid-Limburg met glijbanen ‘Geusseltbad Maastricht’?

Gemiddeld betaal je 6 euro voor een ticket om gebruik te kunnen maken van het recreatieve bad, inclusief de glijbanen. Echter kan de prijs verschillen per leeftijd en dag. Bekijk daarom de site voor de actuele prijzen en openingstijden.

zwembad Limburg met glijbanen

Homepage

Veelgestelde Vragen

Waar kan ik baantjes zwemmen in Limburg?

Er zijn veel plekken waar je baantjes kan zwemmen in Limburg. Vaak zijn de wat minder bekende zwembaden in Limburg meer bedoeld om baantjes te kunnen zwemmen dan in een subtropisch zwemparadijs. Zo heeft Laco Sportcentrum Venray een apart wedstrijdbad om baantjes te trekken. Bekijk daarom bij jouw zwembad in de buurt welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot baantjes trekken!

Welke subtropische zwemparadijzen zijn er in Limburg?

In Limburg heb je een aantal super gave subtropische zwemparadijzen, waaronder Aqua Mundo Heijderbos, Aqua Mundo Limburgse Peel, Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua en Subtropisch Zwemparadijs Landal De Lommerbergen.

Waar heb je een binnenzwembad in Limburg?

Er zijn in Limburg tientallen binnenzwembaden, waaronder de zwembaden die in deze blog zijn genoemd. Daarnaast zijn er nog meer lokale binnenzwembaden overal in Limburg te vinden. Bekijk daarom bij jou in de buurt welk binnenzwembad het dichtste bij is en wat de mogelijkheden van dit zwembad zijn.

Hobbybuiten

Hobbybuiten is dé website waar hobbyisten blogs, feitjes, ideeën en product aanbevelingen kunnen vinden over diverse hobby's zoals metaaldetectie, magneetvissen, hardlopen, fotografie en wandelen.

Recente Blogs