Vrije Trap Pop Kunstgras | De 2 Beste Kunstgras Poppen!


Vrije Trap Pop Kunstgras

Een goede manier om als voetballer vrije trappen te oefenen is met behulp van kunstpoppen. Je kent het wel… van die poppen die je in het gras kunt steken, waarbij ze fungeren als een muur. Het is aan jouw de taak om de bal over deze poppen heen te schieten.

Maar wat als je vrije trappen wilt oefenen op kunstgras? Je kunt de meeste vrije trap poppen namelijk niet in het gras steken. Gelukkig bestaan er een aantal goede vrije trap poppen die je kunt gebruiken op kunstgras. Dus …

… Wat is een goede vrije trap pop voor op kunstgras?

De beste vrije trap pop voor kunstgras is:

 • Een opblaasbare trainingspop
 • Een vrije trap pop in combinatie met een zwaar voetstuk

Deze vrije trap poppen zijn geschikt voor het gebruik op kunstgras omdat je namelijk geen pinnen nodig hebt die je in het gras moet steken. Verder zijn de poppen sterk genoeg om rechtop te blijven staan als er een bal tegenaan geschoten wordt.

1. Een opblaasbare trainingspop

Opblaasbare Vrije Trap Pop Kunstgras

De beste vrije trap pop voor kunstgras is zeker weten een opblaasbare trainingspop. Deze vrije trap pop kun je met lucht opblazen. Hierbij kun je in de onderste laag van de pop zowel water als zand doen. Hierdoor zal de pop blijven staan onder alle weersomstandigheden.

Verder is de pop volledig waterdicht, waardoor je deze pop kunt gebruiken in de zomer, de lente, de herfst en de winter! De pop heeft geen pinnen die je in het gras moet steken. Hierdoor is de pop uitermate geschikt voor het gebruik op kunstgras.

Verder heeft de opblaasbare pop aan de zijkant nog handvaten, waardoor jij de pop eenvoudig kunt verplaatsen. Tot slot is de pop ongeveer 1.75 meter hoog en 0.5 meter breed na het oppompen. Hierdoor is het representatief voor echte voetbalspelers.

De voetbalpop zal niet omvallen als er een bal tegenaan getrapt wordt. Je hoeft dus niet telkens de pop weer goed te zetten als er tegenaan geschoten wordt.

Het wordt verder aangeraden om minimaal 3 à 4 vrije trap poppen te gebruiken om een goede muur te maken. Hierdoor kun je een wedstrijd echte situatie nabootsen, waardoor de kwaliteit van de vrije trappen omhoog gaat!

Er zijn diverse goede vrije trap poppen voor kunstgras die worden aangeboden. Ik heb hieronder de twee (naar mijn mening) beste vrije trap poppen voor kunstgras uitgezocht:

2. Een vrije trap pop in combinatie met een zwaar voetstuk

Een andere optie is om te kiezen voor ”normale” vrije trap poppen. Deze vrije trap poppen hebben meestal pinnen aan de onderkant om ze in het gras te steken. Als je deze poppen wilt gebruiken zul je daarom een zwaar voetstuk moeten gebruiken.

Je kunt de pinnen dan in een zwaar voetstuk schuiven, waardoor de vrije trap pop gebruikt kan worden op kunstgras. Zo’n zwaar voetstuk is dus ook een optie als je al vrije trap poppen thuis hebt staan met pinnen.

Hieronder heb ik een geschikt voetstuk met bijbehorende vrije trap poppen uitgezocht:

Je kunt hierbij kiezen uit drie verschillende maten vrije trap poppen:

 • Mini (1,22 meter hoog)
 • Junior (1,52 meter hoog)
 • Senior (1,83 meter hoog)

Verder zijn deze mannequin poppen gemaakt van stevig PVC materiaal, waardoor de poppen niet kapot gaan als je er een bal tegenaan trapt. Dit is dus een prima optie als je vrije trappen wilt oefenen op kunstgras!

Een ander geschikte set die je zou kunnen overwegen is de volgende vrije trap poppen set:

3. Andere Belangrijke Accessoires Voor Vrije Trap Oefenen Op Kunstgras

Als je vrije trappen wilt oefenen op kunstgras met behulp van vrije trap poppen dan zijn er nog een aantal accessoires die jouw kunnen helpen om de perfecte vrije trap te trainen. Denk hierbij aan de volgende accessoires:

 • Een hoeknet
 • Een voetbaldoelwand
 • Een goede voetbal

1. Een Hoeknet

Als voetbalspits wil je natuurlijk zoveel mogelijk vrije trappen scoren. Om jouw schotnauwkeurigheid te verbeteren kun je gebruik maken van een zogenaamd ”hoeknet”. Dit is net met een rond gat. Dit hoeknet plaats je in de linker of rechterkruising van de goal.

De bedoeling hierbij is dat je probeert om de bal precies in dit hoeknet te schieten. Het voordeel van een hoeknet is dat je een mikpunt hebt om op te schieten. Hierdoor zul je gegarandeerd een betere vrije trap nemer worden!

2. Een Voetbaldoelwand

Een andere leuke manier om jouw schotnauwkeurigheid te verbeteren bij een vrije trap is door gebruik te maken van een voetbaldoelwand. Dit is eigenlijk een doek met gaten die je voor het doel kunt bevestigen.

Het is hierbij de bedoeling dat je probeert in de gaten van het doek te schieten. Door dit vaak te oefenen, zal jouw schotnauwkeurigheid aanzienlijk verbeteren!

3. Een Goede Voetbal

Tot slot is het belangrijk om natuurlijk de juiste bal te gebruiken als je vrije trappen gaat trainen. Bekende merken die bekend staan voor hun kwalitatief goede voetballen zijn:

 • Derbystar
 • Puma
 • Adidas
 • Nike

Ik raad aan om te gaan voor een Derbystar voetbal. Deze voetbal wordt namelijk ook in de eredivisie gebruikt. Hierdoor weet je zeker dat je met een goede bal aan het oefenen bent.

Conclusie; Wat Is De Beste Vrije Trap Pop Voor Kunstgras?

Al met al zou ik persoonlijk kiezen voor een opblaaspop als je een vrije trap pop zoekt voor op het kunstgras. Het voordeel van een opblaaspop is dat deze vrije trap pop relatief goedkoop is ten opzichte van een vrije trap pop met een voetstuk.

Verder is de opblaaspop makkelijk te verplaatsen, makkelijk op te zetten en heeft deze pop de meest realistische afmetingen. Ik raad aan om altijd minimaal 3 à 4 van deze poppen te gebruiken als je gaat oefenen op vrije trappen!

Homepage

Veelgestelde Vragen

Zijn vrije trap poppen bestand tegen verschillende weersomstandigheden op kunstgrasvelden?

Ja, vrije trap poppen zijn over het algemeen ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden op kunstgrasvelden. De meeste poppen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals weerbestendig kunststof of rubber, waardoor ze bestand zijn tegen regen, zonlicht en andere weersinvloeden. Je kunt de vrije trap poppen dus gebruiken in de zomer, de lente, de herfst en de winter.

Zijn er specifieke trainingsoefeningen die kunnen worden uitgevoerd met behulp van vrije trap poppen op kunstgras?

Zeker! Met vrije trap poppen kun je diverse trainingsoefeningen uitvoeren. Denk hierbij aan vrije trappen, voorzetten, afwerkingsvormen en positiespellen.

Wat zijn de afmetingen van een vrije trap pop voor op kunstgras?

De afmetingen van een vrije trap pop voor gebruik op kunstgras kunnen variëren afhankelijk van het specifieke merk en model. Over het algemeen zijn vrije trap poppen echter ontworpen om een realistische menselijke vorm en grootte te hebben. Zo zijn ze meestal rond de 1.80 meter in hoogte en 0.5 meter in breedte.

Hobbybuiten

Hobbybuiten is dé website waar hobbyisten blogs, feitjes, ideeën en product aanbevelingen kunnen vinden over diverse hobby's zoals metaaldetectie, magneetvissen, hardlopen, fotografie en wandelen.

Recente Blogs