Hobby Voor Een 14 Jarige | De 20 Leukste Hobby’s!


Hobby 14 jarige

Als 14 jarige kan het lastig zijn om een leuke hobby te vinden. Het is echter een prachtige leeftijd om interesses te ontdekken en talenten te ontwikkelen. Gelukkig zijn er een hoop fantastische hobby’s voor 14 jarige.

Dus …

… Wat is een leuke hobby voor een 14 jarige?

De leukste hobby’s voor een 14 jarige zijn:

 • Voetbal/Korfbal
 • Hockey
 • Tennis/Padel
 • Een muziekinstrument spelen
 • DJ’en en muziekproductie
 • Buitenspelen
 • Metaaldetectie
 • Wielrennen/mountainbiken
 • Lezen
 • Koken/Bakken
 • Schilderen/Tekenen
 • Fotograferen
 • Videobewerking en filmmaken
 • Steppen/Skateboarden
 • Badminton
 • Dansen
 • Tuinieren
 • Geocaching
 • Atletiek
 • Freerunning
 • Vrijwilligerswerk

In deze blog bekijken we per hobby waarom dit zo’n geschikte en leuke hobby is voor een 14-jarige. Na het lezen van deze blog weet je precies wat jij voor een hobby wil uit gaan proberen! Veel leesplezier!

1. Voetbal/Korfbal

Een van de populairste (zo niet de populairste) hobby’s voor een 14 jarige zijn voetbal en korfbal. Met deze hobby’s heb je niet veel benodigdheden nodig. Alleen een bal, wat vrienden of vriendinnen, een goal of korf en een open ruimte. Ook kun je in bijna ieder dorp wel voetballen en korfballen.

Het leuke aan deze hobby’s is dat deze hobby’s echte teamsporten zijn. Het kind van 14 jaar zal hierdoor veel nieuwe vrienden of vriendinnen leren kennen. Dit is namelijk erg belangrijk op deze leeftijd.

Verder zal de 14 jarige veel discipline en doorzettingsvermogen leren krijgen. Ook leert het kind om goed samen te werken met teamgenoten.

2. Hockey

Hockey 14 jarige

Een andere populaire hobby is Hockey. Dit kan door zowel jongens als meiden van 14 jaar gedaan worden. Hockey is een teamsport die zowel binnen als buiten beoefend kan worden. Het vereist teamwork, snelheid, behendigheid en strategisch inzicht.

Bovendien is het een uitstekende manier om fit te blijven en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het spelen van hockey speel je 11 tegen 11. Het leuke van deze hobby is dat de 14 jarige makkelijk nieuwe vriendschappen kan sluiten. Dit is erg belangrijk op deze leeftijd.

3. Tennis/Padel

Hobby voor 14 jarige

In Nederlands is tennis een enorm populaire hobby. Deze hobby kan beoefend worden door zowel jongens als meiden van 14 jaar. Tennis kan zowel alleen als met een partner gedaan worden.

Verder kan tennis zowel recreatief als competitief gespeeld worden, waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden en alle niveaus (dus ook voor een 14 jarige). Verder kan tennis zowel binnen als buiten gedaan worden.

Een andere populaire hobby in Nederland is padel. Dit lijkt veel op tennis, maar toch zijn er een aantal verschillen. Zo wordt padel gespeeld op een kleiner veld met glazen muren en een zachte bal. Doordat je de muren kunt gebruiken, wordt het spel leuker en spannender. Ook padel kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Maar let op! Voor padel heb je wel een ander type racket nodig:

4. Een muziekinstrument spelen

Gitaar spelen hobby 14 jarige

Als 14-jarige is het de perfecte tijd om een muziekinstrument te leren spelen. Zo heb je op deze leeftijd nog veel tijd en ben je in staat om veel bij te leren. Je kunt zo bijvoorbeeld de volgende muziekinstrumenten gaan bespelen:

 • Piano
 • Trompet
 • Gitaar
 • Drum
 • Klarinet

Het leren spelen van een muziekinstrument is niet alleen leuk, maar het helpt ook met andere dingen in je leven. Het maakt je beter in focussen en doorzetten omdat je veel moet oefenen met het instrument. Verder leer je doelen stellen en ze volhouden.

Het kan ook helpen met je geheugen en denkvermogen, wat goed is voor school en andere dingen waar je over na moet denken. Als je in een band of orkest speelt, leer je ook veel nieuwe mensen kennen, waardoor je nieuwe vriendschappen op kunt doen.

5. DJ’en en muziekproductie

DJ hobby 14 jarige

Droom jij er van om Martin Garrix of Hardwell achterna te gaan? Goed nieuws! Als 14 jarige kun je zeker weten starten met DJ’en en muziekproductie. Sterker nog: echt succesvolle DJ’s begonnen ook op deze leeftijd met DJ’en en muziekproductie.

Gelukkig kun je voor een redelijk lage prijs al beginnen met het draaien van muziek in jouw eigen slaapkamer. Zo heb je de volgende benodigdheden nodig als je wilt starten met DJ’en.

 • Een laptop met Rekordbox (dit programma is gratis te downloaden)
 • Een DJ controller
 • DJ speakers (de speakers die je thuis hebt staan kun je ook prima gebruiken)

Een goede DJ controller voor een 14 jarige is de DDJ-FLX4. Deze DJ controller heeft de allerbeste prijs-kwaliteit verhouding en kun je hieronder vinden:

6. Buitenspelen

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar toch is buitenspelen een fantastische buitenhobby voor een 14 jarige. Door naar buiten te gaan kun je genieten van beweging, frisse lucht en avontuur. Je kun bijvoorbeeld gaan voetballen, verstoppertje spelen of rondhangen in het park.

Tijdens het buitenspelen wordt ook jouw creativiteit en verbeeldingskracht verbeterd, omdat je nieuwe manieren bedenkt om je tijd buiten door te brengen. Zeg dus nee tegen alleen maar gamen binnen en ja tegen lekker buitenspelen!

7. Metaaldetectie

Metaaldetectie hobby 14 jarige

Een van de beste hobby’s voor een 14 jarige is metaaldetectie. Hierbij ga je met behulp van een metaaldetector op zoek naar verborgen schatten in de bodem. Het zal je verbazen wat je tegenwoordig nog allemaal voor een schatten kunt vinden.

Met een metaaldetector kun je de volgende spullen vinden:

 • Muntjes
 • Vingerhoedjes
 • Juwelen/Sieraden
 • Andere middeleeuwse voorwerpen

Gelukkig zijn er tegenwoordig erg betaalbare metaaldetectors voor een kind van 14 jaar. Zo zou je kunnen gaan voor de Minelab Go Find 11 of de DETECT-IT metaaldetector:

8. Wielrennen/mountainbiken

Mountainbiken kind

Ben je fan van natuur, avontuur en inspanning? Dan is wielrennen of mountainbiken een fantastische hobby voor jou als 14-jarige. Het is een geweldige manier om fit te blijven en tegelijkertijd te genieten van prachtige natuurlandschappen om je heen.

Tijdens het wielrennen of mountainbiken kun je nieuwe routes ontdekken, uitdagingen aangaan en je grenzen verleggen. Het is daarnaast ook nog eens een sociale activiteit waarbij je samen met wat vrienden of vriendinnen kunt gaan, waardoor je vriendschappen zult behouden.

Gelukkig zijn er erg betaalbare wielrenfietsen en mountainbike fietsen. Een geschikte mountainbike fiets voor een 14 jarige vind je hieronder:

9. Lezen

Een minder actieve (maar desalniettemin een prachtige) hobby is lezen. Door te lezen kun je jezelf meenemen naar andere werelden, nieuwe dingen leren en je fantasie laten groeien. Of je nu van verzonnen verhalen, echte verhalen, spannende raadsels, avonturen of liefdesverhalen houdt, er is altijd wel een geschikt boek voor een 14-jarige.

Verder help lezen ook bij het ontwikkelen van je taalvaardigheid, het verbetert je concentratie en het vergroot je woordenschat. Bovendien kan het een erg ontspannende activiteit zijn.

10. Koken/Bakken

Een creatieve hobby voor een 14 jarige is koken of bakken. Er zijn eindeloze mogelijkheden met deze hobby. Zo kun je eindeloos experimenteren met nieuwe gerechten en lekkernijen. Het is een fantastische manier om jouw culinaire vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd te genieten van het eten (of snacks) die je hebt gemaakt.

11. Schilderen/Tekenen

Schilderen hobby 14 jarige

Ben je zelf een hele creatieve 14 jarige? Goed nieuws! Je kunt er dan voor kiezen om te gaan schilderen of tekenen. Dit is een erg unieke hobby waarbij je jouw eigen creativiteit kunt benutten. Zo kun je mooie tekeningen/schilderijen maken in jouw eigen stijl, waarbij je kunt experimenteren met verschillende materialen en technieken.

Het maken van kunst kan ook een fantastische manier zijn om je gevoelens te uiten en tot rust te komen. Dus, pak je tekenspullen en laat je verbeelding de vrije loop! Als je erachter wilt komen of schilderen jouw ding is of niet kun je oefenen met het volgende schildersetje:

11. Fotograferen

Fotograferen is leuk om te doen als je 14 bent. Met een camera kun je foto’s maken van alles om je heen en zo jouw kijk op de wereld laten zien. Of je nu houdt van mooie landschappen, portretten van mensen, dierenfoto’s of aparte plaatjes, met fotografie kun je allerlei creatieve dingen doen. Het is een manier om je eigen ideeën en gevoelens te laten zien.

In principe zou je al met jouw eigen telefoon beginnen met fotograferen. Mocht je dit echt heel leuk vinden, dan zou je later na nog een betere camera kunnen kopen.

12. Videobewerking en filmmaken

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om eigen filmpjes te maken. Zo kun je video’s maken voor Instagram, Youtube of Tiktok. Als 14 jarige is videobewerking dus een leuke en uitdagende hobby.

Als je hier echt goed in wordt zou je zelf professioneel video-editor kunnen worden. Dan ga je werken met programma’s zoals Adobe Premier Pro of Vegas Pro!

13. Steppen/Skateboarden

Steppen hobby 14 jarige

Als je ervan houdt om lekker buiten te zijn is steppen of skateboarden misschien wel een leuke hobby voor jou als 14 jarige. Je kunt namelijk even lekker bewegen terwijl je geniet van de frisse lucht. Met een step of skateboard kun je ook nieuwe trucjes leren, obstakels overwinnen en beter worden in je evenwicht en coördinatie.

Ook is het gezellig om samen met vrienden op pad te gaan en nieuwe plekken te ontdekken om te rijden. Of je nu net begint of al wat ervaring hebt, steppen en skateboarden blijft altijd leuk en spannend.

Een goede step voor een 14 jarige vind je hier:

Een goed skateboard voor een 14 jarige vind je hier:

14. Badminton

Badminton

Een leuke hobby voor een 14 jarige is badminton. Hierbij sla je met behulp van een badmintonraket de shuttle over het net naar de tegenstander. Badminton kan zowel binnen als buiten gespeeld worden, waardoor je deze hobby zowel in de winter als in de zomer kunt doen.

Verder is badminton een top manier om sociale contacten op te doen. Zo kun je badminton zowel individueel als met een partner spelen. De opstartkosten voor badminton zijn niet hoog. Zo heb je slechts twee badmintonrakets en één shuttle nodig:

15. Dansen

Een leuke hobby voor een 14 jarige is dansen. Tijdens het dansen kan een 14 jarige zijn of haar creativiteit uiten en plezier hebben terwijl je ook nog eens actief bezig bent. Er zijn talloze dansstijlen. Denk hierbij aan hip-hop, moderne dans, ballet of jazz.

Het is hierbij leuk om in groepsverband te gaan dansen. Hierdoor zul je gegarandeerd nieuwe vriendschappen opdoen! Als je het mij vraagt is dit dus een unieke hobby voor een 14 jarige.

16. Tuinieren

Wanneer een 14-jarige houdt van natuur en buitenzijn kan tuinieren een erg leuke hobby zijn. Tijdens het tuinieren ben je lekker fysiek bezig en zul je veel leren over de natuur. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen moestuintje starten waar je jouwe eigen peulen, aardbeien, prei en blauwe bessen kunt telen.

Hoe leuk is dit wel niet! Ik bedoel, je kunt hierdoor zelf zorgen voor jouw avondeten!

17. Geocaching

Hobby voor 14 jarige

Een unieke hobby wat niet veel 14 jarige zullen kennen is Geocaching. Tijdens deze hobby ga je met behulp van een map op jouw telefoon op zoek naar zogenaamde geocaches. Dit zijn een soort buisjes met een papieren logboek erin.

Als je een geocache vindt moet je jouw naam en de datum erin schrijven. Hierna plaats je de geocache weer terug in oorspronkelijke positie. Het is dus een avontuurlijke hobby waar je lekker buiten bent de hele tijd.

18. Atletiek

Atletiek voor 14 jarige

Een andere sportieve hobby voor een 14 jarige is atletiek. Deze hobby bestaat uit diverse onderdelen waaronder rennen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen en verspringen. Deze hobby zal dus nooit gaan vervelen!

19. Freerunning

Een hobby waarbij uitdaging centraal staat is freerunning. Freerunning is een hobby waarbij je obstakels op een creatieve manier overwint. Het gaat om het uitvoeren van coole trucs terwijl je door stedelijke omgevingen beweegt.

20.Vrijwilligerswerk

Iets waar je niet zo snel aan zult denken als 14-jarige, maar wat zeker ook een leuke hobby kan zijn is het doen van vrijwilligerswerk. Je kunt bijvoorbeeld gaan helpen bij een lokale dierenopvang of meehelpen in een verzorgingstehuis. Het geeft voldoening om anderen te helpen en je leert er veel van. Bovendien staat het goed op je cv en kun je nieuwe vrienden maken tijdens het vrijwilligerswerk.

Homepage

Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik een nieuwe hobby vinden die bij mij past?

Je kunt een nieuwe hobby vinden door verschillende dingen uit te proberen en te ontdekken wat je leuk vindt. Denk aan activiteiten zoals tekenen, sporten, muziek maken, koken of zelfs tuinieren. Praat ook met vrienden of familieleden om ideeën op te doen. Het belangrijkste is om iets te kiezen waar je plezier aan beleeft en dat je graag doet in je vrije tijd.

Zijn er leuke hobby’s die ik alleen kan doen als 14 jarige?

Ja, er zijn veel leuke hobby’s die je als 14-jarige alleen kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld tekenen, lezen, schrijven, muziek maken, dansen, fietsen, hardlopen, koken en video’s maken. Het belangrijkste is om iets te kiezen waar je enthousiast over bent en waar je graag tijd aan besteedt.

Zijn er hobby’s die ik kan doen als 14 jarige zonder veel geld uit te geven?

Ja zeker! Er zijn veel hobby’s die je als 14-jarige kunt doen zonder veel geld uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, tekenen, schrijven, fietsen, foto’s maken met je telefoon, muziek luisteren, lezen, of zelfs koken met ingrediënten die je al in huis hebt.

Hobbybuiten

Hobbybuiten is dé website waar hobbyisten blogs, feitjes, ideeën en product aanbevelingen kunnen vinden over diverse hobby's zoals metaaldetectie, magneetvissen, hardlopen, fotografie en wandelen.

Recente Blogs