Gemiddelde Score Bowlen Voor Mensen Die Zelden Gaan!


gemiddelde score bowlen

Vrijwel iedereen heeft al eens gebowld in zijn leven. Het is een leuke activiteit om te doen met je familie, vrienden of collega’s. Tijdens het spelen zie je de scores vaak erg variëren tussen personen die bijna iedere beurt een spare/strike gooien en personen die vaak de goot weten te vinden. Wat wordt er nou eigenlijk gemiddeld gescoord?

Dus…

…Wat is de gemiddelde score bij bowlen?

De gemiddelde score bij bowlen voor mensen die slechts een aantal keer per jaar bowlen is ongeveer 100. Een score onder de 50 wordt beschouwd als een slechte score. Mensen met een score boven de 130 worden als redelijke bowlers gezien die weten hoe ze consistent de kegels kunnen raken. Alles boven de 150 wordt als goed beschouwd voor mensen die slechts een aantal keer per jaar bowlen!

De informatie uit deze blog is gebaseerd op eigen ervaringen en informatie van diverse websites. Deze blog is dan ook uitsluitend bedoeld om je een beeld te geven over jouw gemiddelde score.

gemiddelde score van 100 bowlen

Een Gemiddelde Score Van 100 Bij Bowlen

Het is natuurlijk moeilijk om een gemiddelde score bij bowlen te geven als de informatie niet wordt bijgehouden van iedereen. Echter hebben wij na het lezen van diverse informatiebronnen en eigen ervaringen de conclusie getrokken dat er gemiddeld een score van 100 wordt gebowld.

Sommige mensen zullen wat lager gooien, rond de 80. Deze mensen zullen nauwelijks strikes en spares gooien, of ze gooien hele inconsistente rondes. Om een gemiddelde score bij bowlen van 100 te halen moet je minimaal ongeveer twee strikes/spares halen.

Een Score Onder De 50 Bij Bowlen

Heb je onder de 50 punten gescoord bij bowlen? Dan heb je waarschijnlijk vaak in de goot geworpen! Om een score onder de 50 punten te halen gooi je een gemiddelde score van onder de 5 kegels per ronde. Als dit voor jou het geval is dan zal jouw specialiteit waarschijnijk niet bij het bowlen liggen.

Een Score Van 130 Bij Bowlen

Om een score van 130 te halen moet je goede en consistente rondes kunnen gooien. Voor een persoon die zelden bowlt is dit dus een redelijk goede score al! Je hebt per ronde namelijk een gemiddelde score van 13 nodig. Om hoger te kunnen scoren dan 10 punten in een ronde moet je de ronde ervoor een strike of spare gegooid hebben. Voor een score van 130 heb je dus zeker wel vier/vijf spares nodig!

Een Score Van 150+ Bij Bowlen

Om een score van 150 te halen als persoon die zelden bowlt moet je veel strikes/spares gooien. Daarnaast moeten de rondes waarin je geen strike/spare gooit consistent hoog zijn: rond de 8 of 9 kegels minimaal. Is het jouw gelukt om een score van 150+ te halen in bowlen als persoon die zelden bowlt? Dan heb je een goede sessie gehad!

Homepagina

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt de puntentelling bowlen?

Er zijn tien rondes bij bowlen. Elke kegel die je omgooit telt als één punt. Bij een spare krijg je de punten van de eerstvolgende worp erbij. Bij een strike krijg je de punten van de twee worpen erna erbij. Degene met de hoogste score wint het bowlen!

Wat is de maximale score bowlen?

De maximale score bowlen is 300. Dit haal je als je per ronde de maximale score haalt. Dit doe je door een strike te gooien. Voor een strike krijg je 10 punten + de punten van de volgende twee worpen. Als je alleen maar strikes gooit, krijg je dus 30 punten per ronde. 30 punten x 10 rondes = 300 als maximale score.

Wat is de gemiddelde score bowlen bij mannen en vrouwen?

Een gemiddelde score bowlen bij mannen ligt tussen de 100 en 130. Een gemiddelde score bowlen bji vrouwen ligt tussen de 70 en 100. Over het algemeen scoren mannen dus beter dan vrouwen. Uiteraard verschilt dit per persoon en zijn deze scores slechts een indicatie!

Hobbybuiten

Hobbybuiten is dé website waar hobbyisten blogs, feitjes, ideeën en product aanbevelingen kunnen vinden over diverse hobby's zoals metaaldetectie, magneetvissen, hardlopen, fotografie en wandelen.

Recente Blogs