Waar Laat Ik Mijn Sleutels Tijdens Het Hardlopen? 12 Ideeën!


Sleutels Hardlopen

Tijdens het hardlopen kan het lastig zijn om jouw sleutels handig en veilig mee te nemen. Maak je geen zorgen! Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren hoe jij jouw sleutels comfortabel mee kunt nemen tijdens het rennen.

Tijdens het hardlopen kun je jouw sleutels op veel manieren meenemen:

 • Knoop de sleutels vast aan jouw schoenveters
 • Knoop de sleutels vast aan het trekkoord van jouw broekje
 • Stop de sleutels aan de binnenkant van jouw compressiekous
 • Stop de sleutels in jouw sport-bh
 • Gebruik sportkleding met vakjes
 • Gebruik een heuptasje
 • Gebruik een flipbelt
 • Draag een lichte rugzak
 • Knoop de sleutels vast aan een haarelastiekje
 • Draag de sleutels in jouw hand (doe het ringetje om jouw middelvinger)
 • Maak de sleutels vast aan de halsband van uw hond
 • Verstop de sleutels op een herkenbare plek (In de buurt bij een struik/boom of paal)

In deze blog bespreken al deze mogelijke manieren om jouw sleutel mee te nemen tijdens het hardlopen. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar jij jouw sleutel moet laten. Veel plezier met lezen en alvast veel succes met rennen!

1. Knoop de sleutels vast aan jouw schoenveters

Een van de meest gebruikte manieren om sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen is door de sleutels vast te maken aan jouw schoenveters. Het voordeel hiervan is dat je geen last zult hebben van de sleutels.

Sleutel vastknopen aan veters hardlopen

Je kunt heel eenvoudig de schoenveter door het ringetje (of de opening) van de sleutel halen. Hierna zorg je ervoor dat je de sleutel verstopt onder de rest van de veter. Op deze manier zorg je ervoor dat de sleutel niet uitsteekt (waardoor je hem eventueel zou kunnen verliezen).

2. Knoop de sleutels vast aan het trekkoord van jouw broekje

Mocht je een broekje dragen met een trekkoord (dit zijn eigenlijk de touwtjes waarmee je jouw broekje strakker kunt trekken), dan kun je overwegen de sleutels hieraan vast te maken.

Hardlopen sleutels broek

Haal het trekkoord van jouw broek door de opening/het ringetje van de sleutel. Hierna kun je de sleutel vastknopen. Het voordeel van deze methode is dat het trekkoord meestal stevig en veilig is, waardoor de sleutels goed op hun plaats blijven tijdens het hardlopen. Daarnaast is het een handige manier om je sleutels snel bij de hand te hebben als je ze nodig hebt.

3. Stop de sleutels aan de binnenkant van jouw compressiekous

Veel hardlopers gebruiken lange en strakke kousen. Het voordeel van dergelijke kousen is dat je jouw sleutels ook tussen de kous en jouw been kunt doen. Dit is voor grotere sleutels (of sleutelbossen) natuurlijk wel minder geschikt.

4. Stop de sleutels in jouw sport-bh

Vrouwelijke hardlopers kunnen ook gebruik maken van hun sport-bh om de sleutels mee te nemen tijdens het rennen. Zorg ervoor dat je de sleutels goed plaatst, zodat ze niet ongemakkelijk aanvoelen of voor irritatie zorgen.

5. Gebruik sportkleding met vakjes

Tegenwoordig leveren steeds meer sportmerken ook sportkleding met speciale vakjes voor bijvoorbeeld een telefoon of sleutel. Zo zou je dus een legging of shirt kunnen kopen met een speciaal vakje voor de sleutels!

Het is slim om te kiezen voor vakjes die gesloten worden doormiddel van een rits. Hierdoor weet je ook zeker dat je niet jouw sleutels zult verliezen tijdens het hardlopen.

Mocht je meerdere sleutels hebben die je mee wilt nemen? Probeer dan de sleutels te verdelen over meerdere vakjes.

6. Gebruik een heuptasje

Mocht je het niet erg vinden om een heuptasje te dragen tijdens het hardlopen dan is dit een prima idee om de sleutels mee te nemen! Er zijn tegenwoordig goede hardloop heuptasjes die erg licht zijn en comfortabel zitten. Je zult hier dus geen hinder van ondervinden tijdens het rennen.

7. Gebruik een flipbelt

Een flipbelt is een soort elastische heupband. Met de flipbelt kun je diverse accessoires meenemen: denk aan jouw telefoon, pasjes, muziekoortjes of sleutels (deze zijn vast te maken aan haakje, waardoor je zeker weet dat je de sleutels niet zult verliezen)!

Het voordeel van een flipbelt ten opzichte van andere heuptasjes is vooral het comfort. De flipbelt is gemaakt van een zachte en rekbare stof. Verder is deze stof vocht afvoerend, sneldrogend en erg zacht. Ook kun je de flipbelt gewoon in de was doen! Ideaal!

8. Draag een lichte rugzak

Rugzak hardlopen

Veel hardlopers houden ervan om een speciale hardloop rugzak te dragen. Deze rugzakken zijn extreem licht (vaak slechts 200 gram), waardoor je nauwelijks voelt dat je een rugzak draagt. In deze hardloop rugzak kun je naast jouw telefoon dus ook jouw sleutels stoppen.

9. Knoop de sleutels vast aan een haarelastiekje

Mocht je thuis toevallig een haarelastiekje hebben liggen, dan kun je dit elastiekje gebruiken om de sleutels aan vast te maken. Gebruik hiervoor het haarelastiekje als armband (en knoop hier de sleutel aan vast).

10. Draag de sleutels in jouw hand (ringetje om middelvinger)

Mocht je geen sportkleding hebben met vakjes (of andere geschikte accessoires om de sleutels mee te nemen) dan zou je ook nog gewoon de sleutels in jouw hand kunnen houden.

Mocht je dit willen doen, zorg er dan voor dat je het ringetje van de sleutel om jouw middelvinger doet. Hierdoor voorkom je dat je per ongeluk de sleutels verliest tijdens het hardlopen.

11. Bevestig de sleutels aan de halsband van uw hond

Hond hardlopen sleutel

Een andere originele manier om de sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen is door deze vast te maken aan de halsband van jouw hond. Let er hierbij wel op dat de sleutels niet gevaarlijk kunnen zijn voor de hond (aangezien sleutels soms relatief scherp kunnen zijn)!

12. Verstop de sleutels op een herkenbare plek (struik/boom/paal)

Sleutels verstoppen bospad

Je hoeft natuurlijk niet per se jouw sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen. Je zou de sleutels namelijk ook kunnen verstoppen op een herkenbare plek. Zorg er wel voor dat niemand de sleutels kan vinden. Leg de sleutels daarom niet op te voordehand liggende plekken!

Goede plekken waar je een sleutel kwijt zou kunnen:

 • In de buurt van een herkenbaar picknickbankje
 • In de buurt van een herkenbaar paaltje
 • In de buurt van een herkenbare boom
 • In de buurt van een herkenbare struik

Homepage

Veelgestelde Vragen

Kan ik mijn sleutels gewoon in mijn zak laten tijdens het hardlopen?

Ja, je kunt je sleutels in je zak laten tijdens het hardlopen, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat ze kunnen stuiteren, waardoor dit erg oncomfortabel kan zijn. Sommige hardlopers geven daarom liever de voorkeur aan hardloopkleding met speciale zakken.

Is het veilig om mijn sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen?

Ja, het is over het algemeen veilig om je sleutels mee te nemen tijdens het hardlopen, maar kies wel een veilige methode. Vermijd daarom losse zakken om ongemak of verlies te voorkomen. Gebruik een sportarmband, heupriem of steek ze in een afsluitbaar zakje in je sportkleding voor een veilige en comfortabele hardloopervaring.

Wat is de beste manier om elektronische autosleutels mee te nemen tijdens het hardlopen?

De beste manier om elektronische autosleutels mee te nemen tijdens het hardlopen is ze veilig te bewaren in een speciale hardloopriem of zakje. Dit is een opbergmethode die erg comfortabel is en voorkomt dat de sleutels tijdens het rennen gaat irriteren of kunnen beschadigen.

Wat moet ik doen als ik mijn sleutels verlies tijdens het hardlopen?

Als je je sleutels verliest tijdens het hardlopen, probeer dan rustig te blijven en loop dezelfde route terug. Kijk goed rond op de plekken waar je geweest bent. Als je ze niet vindt, informeer bij nabije plekken of mensen en overweeg een reservesleutel.

Hobbybuiten

Hobbybuiten is dé website waar hobbyisten blogs, feitjes, ideeën en product aanbevelingen kunnen vinden over diverse hobby's zoals metaaldetectie, magneetvissen, hardlopen, fotografie en wandelen.

Recente Blogs